Medicijn Koffie

Sinds kort zit ik weer regelmatig aan de koffie.

Ik zie koffie als een soort medicijn en zo drink ik het ook althans sinds nu.

Wat me al wel opviel is dat het me helpt in actie te zijn, aan te pakken. Maar een te veel is natuurlijk teveel dus ik drink het op gevoel.

Waar ik steeds meer achter kom is,  als ik ondoordacht iets eet of drink, het me minder smaakt en minder voedend voelt voor mijn lichaam. Dat geeft me een leeg gevoel daarom heb ik er dan ook veel van nodig. Ik ben een bodemloze put.

Maar een aantal maanden terug zat ik wat krap bij kas en had met mijn laatste geld op de markt boodschappen gedaan. De volgende ochtend stond ik een sinaasappel te persen en werd me opeens bewust waar de sinaasappel vandaan kwam…. Hoe die door de zon is gekleurd, hoe de blaadjes m beschermden wanneer nodig, hoe de tak m droeg totdat die rijp was en hoe de boom heeft gegroeid. Hoe het zaadje eenmaal in de aarde heeft gewerkt aan de groei om deze vrucht dragende boom te worden. Hoe de wortels zich verankeren in de aarde en de boom en daarmee de vrucht de voeding kon bieden die nodig was met als resultaat de sinaasappel in mijn hand. Die ik pers tot het lekkerste glaasje sap dat ik ooit dronk!

Sommige dingen zijn zo normaal, maar pas als er in t buitenland geen schone toilet is of het water uit de kraan niet drinkbaar is wordt onze rijkdom zichtbaar…

Is het een gevolg van tekort dat de onverzadigbare eetlust of gewoonte zich op allerlei vlakken laat zien? Of is het angst?…

De angst voor het tekort. De angst dat je auto het niet doet en dat je geen geld hebt voor een nieuwe, waardoor dat op helaas wonderbaarlijke wijze ook zo is. De angst voor koude koffie, waardoor die sneller afkoelt en je m weggooit zonder te ontdekken dat je misschien koude koffie wel heel lekker vindt?!

Stel dat je eigenlijk misschien wel zo`n overvloed hebt maar dat je door aanwenningen uit je verleden helemaal niet door hebt dat je nu het tekort daarvan leeft!!

Mogelijk ga ik dus nu bewust genieten van alles, alles wat ik eet/ drink/ doe of ontvang… kijken wat er gebeurd als ik tekort loslaat en de overvloed ga zien in alle aanwezigheid om die als cadeau`s op mijn pad te ontvangen. Uit onverwachtte hoek want anders heb ik het gecontroleerd door er een verwachting aan te hangen dan kan de energie niet vrij naar me toe stromen maar ben ik feitelijk aan het duwen en trekken, dus lekker leven en opletten geblazen!

Heey , Dankjewel  Lilith Coffee Rotterdam een heerlijk glaasje verse jus kado!!

Lov’it

Ik zit hier heerlijk aan de koffie te genieten in sfeervolle omgeving. Charlotte (eigenaresse van Lilith) zet net een nieuw mini menukaartje op tafel, echt te cute voor woorden! Zo inspirerend dat iemand die haar hart volgt dromen kan verwezelijken, zij is het tastbare bewijs dat het kan!  Ik ga weer aan de slag Jiiippie!

https://www.facebook.com/lilithcoffeerotterdam/?fref=ts

 

 

De boom:

Ga ontspannen rechtop staan je kruin aan een onzichtbaar koord aan het plafond. Je nek lang je kin iets bij je en onspan je schouders. Je armen langs je lichaam, kantel je bekken onder je, je stuit in connectie met de aarde onder je, maak je benen sterk en lang , voel je voelen op de grond. Krul je tenen omhoog en beweeg ze langzaam tegug naar de grond , voel hoe ze allemaal en je hele voet, contact maakt met de vloer.

Adem rustig in terwijl je buik zich ontspant en terwijl je ontspannen rechtop staat adem uit als of je alles wat jou niet meer voedt vandaag door je lichaam naar de aarde kan laten stromen.

Adem in en maak je rechterbeen sterk, voel hoe je gemaklkelijk jou gewicht in je rechter been kan plaatsten en til je linker been iets op van de grond. Adem uit, open je lies door je linker knie naar buiten te draaien. Adem in en breng je linker voet in contact met je rechter enkel, of til m misschien iets hoger naar je knie of misschien verras je jezelf en plaats je je voet in stevig tegen binnenkant van je rechter bovenbeen. adem uit, adem in en breng je handen tegen elkaar aan voor je borst in namaste en misschien van daaruit boven je hoofd.

Sta stevig als een boom, voel alsof je energetisch via je voet wortels hebt de aarde in en adem rustig in en uit of de voedingsstoffen door je stam/ je lichaam stromen met iedere ademteug uitbalancerend in het moment. voel hoe je armen rustig mee ademem als takken met bladeren ruisend in een zacht warm lente briesje.

Waneer je genoeg hebt (daag jezelf uit maar forceer het niet!) adem je in en rustig kom je terug uit de houding, zet je voeten naast elkaar op de grond en adem uit. maak je lichaam lang en ontspan. het gewicht verdeeld zich door rustig ademen weer gemakkelijk over twee voeten en je benen die even sterk op de grond staan en het centrum van je kruin richting de lucht met jou als verbinding tussen hemel en aarde.

En dan volgt natuurlijk de andere kant ;) Veel plezier en een heerlijke dag gewenst!

 

Met een liefdevolle dikke dankie aan Milou Ruiter die deze photoshoot voor mijn geschilderde kledinglijn mogelijk maakte, aho smilecatcher lobi https://www.facebook.com/smilecatchers/?fref=ts

photoshoot yoga kleding 044

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s